La Gervava

La Gervava

Op nauwelijks anderhalf uurtje rijden van Antwerpen of Brussel ligt het pittoreske La Reid, een kleine deelgemeente van Theux in de provincie Luik. Net buiten de dorpskern ligt het Natuurvriendenhuis La Gervava, uitgebaat door de afdeling Verviers. Wie aankomt, moet wel goed uitkijken. Een onopvallende richtingaanwijzer stuurt automobilisten via een kleine zandweg tot bij het huis.

Het eenvoudige en oude huis werd volledig vernieuwd. De verwarming voor de douches werkt op zonne-energie, er is een verzorgde zelfverzorgingskeuken en een ordentelijke gemeenschappelijke waszaal met douche- en lavabocompartimenten. Er staan 46 stapelbedden in huis, verdeeld over 9 slaapkamers met 2- 4 bedden en 2 met 8 bedden. Op de slaapkamers zijn geen vaste wastafels. Het dagverblijf is een sobere ruimte met houten tafels en stoelen. Kortom, een bestemming waar het praktische boven het comfort staat. Maar ideaal voor jongeren, groepen en mensen die niet te veel luxe verwachten.

Natuurpark

De nabije omgeving biedt tal van mogelijkheden voor jong en oud. Op enkele kilometer ligt de oude mondaine badstad Spa. Voor kinderen is een bezoekje aan het natuurpark Forestia in Theux een aanrader. Het park biedt in een ruime omgeving een blik op dierenweelde van de centrum- en Noord-Europese bossen: wolven, tal van herten, de bruine beer, bokken, everzwijnen, enz. Aan het park is ook een zeer groot avonturenparcours voor jonge klimmers gebouwd. In Remouchamps vind je de beroemde grotten. Wandelaars of mountainbikers vinden hun gading op één van de vele gemarkeerde wandelroutes in de nabije omgeving. Langs en vanaf het huis lopen verschillende routes. Langs het mooie riviertje de Ninglinspo, langs de vallei van de Amblève, … Iets verder liggen nog de watervallen van Coo, met het kinderpark Plopsa Coo. Ook vlot bereikbaar zijn het kasteel van Franchimont, grootstad Luik, het stuwmeer van Robertville of het prachtige natuurgebied Hoge Venen.

Enveloppe

Het huis is het hele jaar geopend. Er is wel niet altijd een huisbewaarder aanwezig. In dat geval krijg je bij reservatie een code. Die dient om de sleutel van de deur uit een beveiligd kastje te halen. Het geld dat je schuldig bent, steek je na afloop in een envelopje dat je in een brievenbus deponeert.

Contact:

Telefoon: +32 (0)486 86 99 38 

Mail: lagervava@gmail.com

Website: http://lagervava.e-monsite.com - www.amisdelanature.be

Prijzen:

  • leden: 3-18 jaar 7 euro p.p  -  +18 jaar 10 euro p.p.
  • niet-leden: 3-18 jaar 10 euro p.p.  -  +18 jaar 15 euro p.p.
Subtitel
Rustig vertoeven in de prachtige natuur van de Provincie Luik