Bezoek jij volgend jaar een Natuurvriendenhuis?

NV huis Sassi Tuchini

Verspreid over Europa, en zelfs ver daarbuiten, vind je 700 Natuurvriendenhuizen. Je komt ze tegen in diverse vormen: van grote hotels tot berghutten en groepsaccommodaties. Hoewel ze qua vorm variëren, delen ze de kernwaarden van De Natuurvrienden, namelijk het bieden van betaalbare prijzen en het verwelkomen van iedereen die in alle rust wil genieten van natuur en cultuur.

 

Hier stellen we 5 Natuurvriendenhuizen aan u voor, maar daarmee doen we eigenlijk al de andere huizen oneer aan. Ga dus vooral zelf eens snuisteren op deze handige website waar je alle Natuurvriendenhuizen vindt.

 

Sassi Turchini

Beeld u zich eens in: een Natuurvriendenhuis op een Italiaans eiland, slechts 600 meter van het strand verwijderd. Dat klinkt als een droom, toch? Op Elba, een eiland voor de Toscaanse kust, ligt Sassi Turchini, een Natuurvriendenhuis met een diepgewortelde sociale missie. Hier wordt een grootschalig project uitgevoerd waarbij jongeren samenwerken met mensen met een handicap of sociale achterstand om een gemeenschap te vormen. Dit Natuurvriendenhuis omarmt het concept van sociaal en inclusief toerisme volledig. De ecologische accommodatie bestaat uit 8 eenheden, elk met 8 bedden.

 

http://www.sassiturchini.org

Het huis Sassi Turchini

 

Feldberg

Dit bekende Natuurvriendenhuis is een ideale uitvalsbasis voor wie het Zwarte Woud wil verkennen. Het natuurhuis ligt op 1350 meter hoogte, op de flanken van de gelijknamige Feldberg. Met 1493 meter is dat het hoogste punt van het Zwarte Woud. In de winter verschijnt er een skipiste naast het Natuurvriendenhuis. Mooie omgeving dus, op slechts 542 kilometer van Brussel. De accommodatie telt 50 bedden, verspreid over verschillende kamers.

https://www.naturfreundehaus-feldberg.de/

 

Natuurvriendenhuis Feldberg

 

Court Hill

We denken er niet altijd aan, maar ook aan de andere kant van de Noordzee hebben ze Natuurvriendenhuizen. Court Hill is met 59 bedden het grootste. Het huis ligt in de Berkshire Downs, een prachtige heuvelachtige plattelandsregio. Court Hill is de ideale uitvalsbasis om die regio te voet of met de fiets te ontdekken. Het gezellige natuurvriendenhuis bestaat uit enkele gerenoveerde schuren en werd gebouwd op een voormalige vuilnisbelt!

https://friendsofnature.org.uk/houses/court-hill

Natuurvriendenhuis Court Hill

Hotel Freunde Der Natur

Onder de Natuurvriendenhuizen vallen niet alleen maar groepsaccommodaties en chalets. Er zijn ook enkele hotels! Een hotel dat tot de verbeelding spreekt, is Hotel Freunde Der Natur in Spital-am-phyrn. Sportieve Natuurvrienden komen er ongetwijfeld aan hun trekken. Het hotel is namelijk uitgerust met een fitnessruimte en een klimmuur. Maar het grootste sportplezier vind je natuurlijk buiten. Skigebied Wurzeralm ligt vlakbij, verschillende mountainbikeroutes vertrekken uit het dorp en de prachtige wandelroutes maken reclame voor zichzelf.

http://www.naturfreundehotel.at/

 

Hotel Freunde Der Natur

 

Auberge d’Arimont

Ook in België vind je natuurlijk Natuurvriendenhuizen. Auberge d'Arimont wordt uitgebaat door de vrijwilligers van ATB Hove - Kontich. Het huis in de Ardennen heeft 45 slaapplaatsen verspreid over 10 kamers. De vrijwilligers steken veel tijd in het onderhoud en vernieuwen van de accommodatie. Dit jaar nog werden de daken geïsoleerd en werden er ramen met dubbelglas geplaatst. Een goede zaak voor portemonnee én klimaat. 

https://www.aubergedarimont.net/

natuurvriendenhuis in Arimont