De natuurvrienden

De Natuurvrienden is de verzamelnaam voor twee samenwerkende vzw's: de socio-culturele vereniging ATB De Natuurvrienden en Het Natuurvriendenhuis. We werken ook heel nauw samen met FROS Multisport Vlaanderen vzw.

Samen ijveren we, elk vanuit een eigen specialiteit, voor een meer duurzame en actieve vrije tijd. Dat betekent dat je bij De Natuurvrienden terecht kunt voor tal van activiteiten zoals fietsen, wandelen, reizen, bergsport, fotografie, cursussen, etc. Al onze activiteiten gebeuren onder het oog van deskundige en ervaren lesgevers en begeleiders.

Onze vereniging maakt deel uit van de wereldwijd vertakte 'International Naturefriends', opgericht in 1895 in Wenen. De organisatie telt wereldwijd bijna een half miljoen leden. Dat maakt de vereniging tot één van 's werelds grootste ngo's. Je vindt ons in een twintigtal landen. In al die landen staan we voor dezelfde boodschap: toerisme en recreatie met respect voor natuur en medemens!

In de meeste van die landen vind je ook Natuurvriendenhuizen. Dat zijn vakantiehuizen gaande van zelfverzorgingshutten tot driesterrenhotels, van huizen aan het strand tot hutten in het hooggebergte. In Europa staan er liefst een duizendtal. Als lid kun je in elk van die huizen tegen grote kortingen logeren. Ook aan alle activiteiten kun je gratis of tegen aanzienlijke korting deelnemen.