Vogezen tocht: Vierdaagse (Training bergtrekkers)

Training Bergtrekkers: haal het laatste uit je zomerconditie

Haute Mahrel, dat is weer al wat jaren geleden. Zo krijgen we de mogelijkheid voor een dagtocht rinchting Ballon d'Alsace. Het tweede huis wordt Les Falères (ventron). Bespaarde je vorig jaar op hoogtemeters? Dan kan je dat nu inhalen. Bijvoorbeeld tijdens de klim naar Drumont. We hebben de NV-huizen zo gekozen, dat we maar 1 dag met volle rugzak moeten stappen.

INFO

Zwaar traject?
Is heel letterlijk te nemen: zwaar is zwaar. Lange afstanden, een hoog tempo en 2000m hoogtemeters zijn in de Vogezen al "snel" gehaald. Je moet over een uitstekende conditie beschikken en in staat zijn om eventueel zelfstandig delen van het traject af te leggen.

Vertrek? parking bij de dam van het meer van Wildenstein om 11u ten laatste. Vooraf brunchen.
Coördinatie? Anita en Alain

Sportief traject?
Een tocht met een sportief karakter voor bergtrekkers met een ruime ervaring en een goed uithoudingsvermogen. We stappen aan een behoorlijk tempo. Ook hier verwachten we dat je voldoende overweg kan met de kaart om ev. stukken zelfstandig af te leggen. Verder moet je opgewassen zijn tegen kleine tegenslagen zoals bv. in het donker moeten lopen, "pick-nick" in de regen ...

De afstanden tussen de NV-huizen zijn niet zo lang, je kan altijd de tocht inkorten als het nodig is. Het weer in de Vogezen valt wel eens tegen. De nodige regenkleding, winterkleren en goede schoenen zijn onontbeerlijk.

Vertrek? parking bij de dam van het meer van Wildenstein om 11u ten laatste. Vooraf brunchen.
Coördinatie? Dirk Martijn

Overnachtingen?
Er zijn dekens, maar geen lakens. Wie wil kan reeds van vrijdagavond komen, verwittig ons als je denkt extra laat aan te komen.

Maaltijden?
In de huizen zijn geen maaltijden te verkrijgen. Overal is er een goed ingerichte trekkers keuken. Drinken is er te koop aan redelijke prijzen. Bevoorraden onderweg is niet gegarandeerd. Al het nodige meenemen!

Leeftijd?
Door de afstand, het hoogteverschil, de rugzak en soms slechte weersomstandigheden is deze tocht niet geschikt voor kinderen. De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen ligt daarom op 16 jaar.

Prijs? Leden Natuurvrienden en Bergstijgers (bergsport): 29 euro p.p. -  kom je van zaterdag: 37,50 euro p.p.

Extra? Kaarten: TOP-25 1/25.000 :  3619 OT

Inschrijven en meer info? vóór 30 september, via www.bergstijgers.org

 

 

 

Datum: 

zaterdag, 28 oktober, 2017 tot woensdag, 1 november, 2017

Organiserende afdeling: 

Locatie