Arriba Bolivia!

Koop nu de documentaire!

Eind juni 2013 trokken 8 Vlaamse jongeren, afkomstig uit zowat elke provincie, richting Bolivia met de bedoeling een kale rots naast het arme mijnstadje Llallagua om te toveren tot een lokale klimschool. De documentaire is nu verkrijgbaar.

Tijdens de reis brachten enkele deelnemers alles in beeld om een documentaire te maken over vrijetijdsbesteding in België en Bolivia. De film neemt je mee langs hun ervaringen doorheen dit project.

De rode draad in hun verhaal is de culturele uitwisseling en manier van vrijetijdsbesteding hier en ginder. De prachtige beelden vanuit het hart van Bolivia maken van deze documentaire een plezier om naar te kijken. De zes bonus takes geven je meer achtergrond bij het project: de start, de voorbereiding, hoogteziekte, het gastgezin en de klap.

De Arriba Bolivia film is verkrijbaar voor 15 euro (incl verzending in België) en daarbij steun je de Boliviaanse klimsschool.
 

Reserveer een voorstelling over Arriba Bolivia

Ben je een vereniging of vriendengroep en heb je zin om een Arriba Bolivia avond te plannen, dan is dit voorstel misschien iets voor jou? Eén van de vrijwilligers vertelt aan de de hand van de documentaire en enkele leuke extra filmpjes zijn verhaal over de opstart van de klimschool. Je komst meer te weten over de culturele verschillen, de hoogte, de omgeving, de realisatie van de documentaire enz.
Prijs: 100 euro incl.: spreker, DVD, sponsoring Arriba Bolivia en voorstelling van anderhalf uur.
Meer info: arribabolivia@denatuurvrienden.be

 

Wil je zelf Arriba Bolivia vrijwilliger worden?

Ben je gepassioneerd door het klimmen? Plan je binnenkort een reis naar Bolivia en wil je meewerken in de klimschool? We zoeken steeds jongeren die een tijdje in Llallagua willen verblijven en de lokale jeugd willen helpen in de klimschool. Klimles geven, de klimroutes en het klimmateriaal testen, de uitleendienst uitwerken,... zijn enkele van de vele taken voor een vrijwilliger.
Meer info: arribabolivia@natuurvrienden.be of 03 270 02 80

 

Onbekende plekjes in Norte Potosi

Plan je binnenkort een reis naar Bolivia en wil je de mijnstreek ontdekken met een local? Celso is de Boliviaanse coördinator van de klimschool en kent de streek ontzettend goed. Hij biedt jou en je medereizigers een vijfdaagse trip aan van Oruro langs Llallagua naar Cochabamba. De reis gaat grotendeels over onverharde wegen door het hart van Bolivia. Hoewel ongekend bij het grote publiek, de mogelijkheden zijn enrom: bezoek aan de tinmijn van Llallagua, een dagje klimmen op de rots van Arriba Bolivia, bezoek aan afgelegen gemeenschappen bezoek aan nationaal park Toro Toro, enz.
Meer info: arribabolivia@denatuurvrienden.be of 0477 56 17 81

 

Volg Arriba Bolivia: 

Arriba Bolivia in de pers:

 

Wil je zelf Boliviaans koken?

Wat dacht je van Quinoa pannekoeken? download het recept en koken maar!!

 

Bijlagen: