Ontdek ons Plekje: Dagwandeling in Oostende

In 2019 nemen De Natuurvrienden elkaar op sleeptouw

In het licht van het jaarthema “ontdek ons plekje” organiseert de afdeling Oostende op zondag 28 april een dagwandeling met als thema “Oostende: meer dan enkel strand en zee”. De wandeling vertrekt aan het station Oostende om 10u30 stipt en staat open voor alle afdelingen van De Natuurvrienden.

In de voormiddag verloopt de wandeling langs de Visserskaai en de Albert I-promenade (zeedijk) tot even voorbij de ex-Koninklijke villa alwaar ook het Koningspark en de Japanse tuin eventjes worden bezocht. Vervolgens stappen we verder langs de Koninginnelaan doorheen een gedeelte van het Maria-Hendrikapark om ten slotte over de verharde Dode Kreek het OC De Blomme te bereiken alwaar de middagbreak wordt gehouden. Tijdens dit voormiddaggedeelte wordt stilgestaan bij bepaalde bezienswaardigheden en wordt er een woordje uitleg gegeven. Afstand van de voormiddagwandeling is ongeveer 7 à 8 km over meestal verharde wegen.

 

In een totaal andere omgeving verloopt de namiddagwandeling met vertrek om 13u45 aan het OC De Blomme. Van daaruit wordt gestapt doorheen het sportpark De Schorre gelegen op de wijk Stene, het Stadsrandbos dat steeds meer vorm krijgt, het Krekengebied, de Groene 62 die dienst doet als perfecte uitkijkpost en het pittoreske Stene dorp. De afstand van de namiddagwandeling zal ongeveer 8 à 9 km bedragen en verloopt grotendeels over niet verharde wegen. Na de wandeling kan nog worden nagepraat in het OC De Blomme.

 

Zoals te lezen valt bestaat de wandeling uit twee delen hetgeen toelaat dat geïnteresseerden ofwel de ganse wandeling kunnen meemaken ofwel een deelwandeling. Om het OC De Blomme te bereiken neem je stadsbus 5 Stene Dorp aan het station met stop aan het Nieuw Kerkhof in de Stuiverstraat. Rechtover deze stopplaats volg je de Roodborstjesstraat over 200 meter en sta je voorbij de parking aan het OC De Blomme.

 

Om praktische redenen wordt gevraagd zich voor deze wandeling in te schrijven tegen uiterlijk 21 april hetzij telefonisch op het nummer 059/800549 hetzij per e-mai: patrickenmarianne@telenet.be

 

Datum: 

zondag, 28 april, 2019