Ontdek Ons Plekje - Parken en forten Antwerpse Zuidrand

Zondag 5 mei 2019

In het kader van het project "Ontdek Ons Plekje" organiseert onze afdeling op zondag 5 mei 2019 een begeleide dagwandeling met als thema "Parken en forten in de Antwerpse Zuidrand".

Het gevarieerde parcours van 16,5 km leidt ons achtereenvolgens door het internationaal befaamde openluchtmuseum voor beeldhouwkunst in het Middelheimpark, door het goed bewaarde Fort 5, langs het domein van het Hof ter Linden, door de groene campus van de Universiteit Antwerpen, langs de vestinggracht van het voormalige Fort 6, door het Steytelinckpark en door het Park Den Brandt.De wandeling start en eindigt aan brasserie De Nachtegaal, Middelheimlaan 71, 2020 Antwerpen (hoek Middelheimlaan - Beukenlaan).
Deze locatie is te bereiken:
- met de trein tot Antwerpen-Centraal en aansluitend bus 17 (Lijnperron 11) richting UZA tot halte Beukenlaan-Dikke Mee; dan nog 800 m stappen.
- met de wagen via de ring en afrit Berchem-Wilrijk; ruime parking in de Beukenlaan aan de kant van het Nachtegalenpark.

Lunchpakket meebrengen.

Dagplanning:
10.00 u  verwelkoming in brasserie De Nachtegaal met tijd voor een consumptie en een toiletbezoek
10.45 u  start van het eerste deel van de wandeling (7,5 km)
13.00 u  middagpauze met gebruik van meegebracht lunchpakket in het cafetaria van sporthal Den Willecom, Terelststraat 2, 2650 Edegem
14.00 u  start van het tweede deel van de wandeling  (9 km)
17.00 u  einde van de wandeling met gelegenheid tot nakaarten in brasserie De Nachtegaal.

Datum: 

zondag, 5 mei, 2019

Organiserende afdeling: