Alles over Wandelen

Feestelijke heropening van het Seizoensarbeiderspad in Madonna. Deze wandelroute van 12,3 km verkent de vlakke en landelijke omgeving. Hier trok de bevolking massaal naar Frankrijk "om den brode" om als seizoensarbeider hard labeur te verrichten.
Op 2 juni maakt afdeling Oostende de Tour van de Fransmans, per fiets (60 km) of te voet (6,5 km). Deelnemers kunnen dit op eigen initiatief doen of in groep. Onder leiding van de afdeling Oostende vertrekt de fietstocht om 9u45 aan de Dienst Toerisme (Sint-Maartensplein 15b) van Koekelare, gelegen tegenover het Fransmansmuseum.
Laat je omverblazen door een buitengewone collectie die tien eeuwen militaire geschiedenis overbrugt. Naast een uitgebreide pantser-, marine- en luchtvaartafdeling, vind je er allerhande gebruiks- en kunstvoorwerpen die tot de verbeelding spreken.
Programma?
Dit wandelpad vertrekt in het centrum van Kalmthout en slingert langs prachtige dreven naar de Kalmthoutse Heide. U komt voorbij verscheidene toeristische en geschiedkundige plekken van de gemeente. Het Natuurvriendenpad is bewegwijzerd en is ongeveer 12 km lang.
Mooie groene wandeltocht die afdaalt veelal door de bossen maar ook de weiland afdaalt van de hoogte van Logbiermé naar het gekende Vielsalm. Het laatste stuk naar het station wandelen we langs het meer van Vielsalm.
Bib Couwelaar organiseert in samenwerking met Bergstijgers Antwerpen en ter gelegenheid van de maand van de sportclub:Tentoonstelling Natuurvrienden-Bergstijgers van juni tot eind augustus in bib Couwelaar.Te Couwelaarlei 120, 2100 Antwerpen  
Scholen die op zoek zijn naar een leuke, sportieve en leerrijke uitstap kunnen de Ecocyclotocht van Leuven doen.