Alles over Wandelen

Nordic Walking is dé nieuwe gezondheidstherapie bij uitstek. Kan door iedereen beoefend worden en is een gezonde, totale bewegingssport. Samenkomst om 13u315 aan de parking Ravenhof - vertrek om 13u30.
In de basismodule (M1) leer je hoe je een kaart gebruikt en vooral hoe je ze interpreteert.  Je leert omgaan met de legende, de schaal en de hoogtelijnen.  Verder zien we hoe je het kompas als een handig hulpmiddel kan gebruiken. Het eerste gedeelte kan je als een zelfstandig geheel volgen en het richt zich tot iedereen met belangstelling voor oriëntatie.  Je hoeft niet noodzakelijk een bergtrekker te zijn!
Dit wandelpad vertrekt in het centrum van Kalmthout en slingert langs prachtige dreven naar de Kalmthoutse Heide. U komt voorbij verscheidene toeristische en geschiedkundige plekken van de gemeente. Het Natuurvriendenpad is bewegwijzerd en is ongeveer 12 km lang.
Mooie groene wandeltocht die afdaalt veelal door de bossen maar ook de weiland afdaalt van de hoogte van Logbiermé naar het gekende Vielsalm. Het laatste stuk naar het station wandelen we langs het meer van Vielsalm.
Haute Mahrel, dat is weer al wat jaren geleden. Zo krijgen we de mogelijkheid voor een dagtocht rinchting Ballon d'Alsace. Het tweede huis wordt Les Falères (ventron). Bespaarde je vorig jaar op hoogtemeters? Dan kan je dat nu inhalen. Bijvoorbeeld tijdens de klim naar Drumont. We hebben de NV-huizen zo gekozen, dat we maar 1 dag met volle rugzak moeten stappen.
Bijeenkomst aan de JH, De wandeling start  zaterdag om 12u aan de jeugdherberg, zondag om 9u. Kaart: 1/25 000, Wanderkarte Eifelverein nr. 3. Richtprijs 33 euro incl. lakens.
Bib Couwelaar organiseert in samenwerking met Bergstijgers Antwerpen en ter gelegenheid van de maand van de sportclub:Tentoonstelling Natuurvrienden-Bergstijgers van juni tot eind augustus in bib Couwelaar.Te Couwelaarlei 120, 2100 Antwerpen  
Scholen die op zoek zijn naar een leuke, sportieve en leerrijke uitstap kunnen de Ecocyclotocht van Leuven doen.