Alles over Wandelen

Houd je van een sportieve uitdaging? Wandel dan mee met de Antwerpse Bergstijgers van Deurne tot Hoboken, waar we  het veer nemen over de Schelde naar Kruibeke. Hier wandelen we door de Polders van Kruibeke, het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen, tot het pittoreske dorpje Bazel.
Met deze minitrekking laten we de kinderen proeven van wat het is om een trektocht te doen. Tent, eten en drank mee in de rugzak en vertrekken maar. Onder een toekijkend oogje zoeken kinderen zelf de weg dmv basis oriëntatietechnieken. Onderweg komen we langs een witloof- en bietenboer die ons zal vertellen en laten zien hoe het leven op een boerderij eraan toegaat. Bij het oogsten van de bieten en het witloof komer er seizoensarbeiders helpen.
Van seizoensarbeid naar gastarbeid, textielwandeling met bezoek aan TIO3, Textielmuseum MUST, kosmopolistische modeshow en film. Ontvangst van deelnemers in TIO3 in Ronse met workshops en film. Wandeling met begeleidend programma met reisroute.
Dit wandelpad vertrekt in het centrum van Kalmthout en slingert langs prachtige dreven naar de Kalmthoutse Heide. U komt voorbij verscheidene toeristische en geschiedkundige plekken van de gemeente. Het Natuurvriendenpad is bewegwijzerd en is ongeveer 12 km lang.
Mooie groene wandeltocht die afdaalt veelal door de bossen maar ook de weiland afdaalt van de hoogte van Logbiermé naar het gekende Vielsalm. Het laatste stuk naar het station wandelen we langs het meer van Vielsalm.
Bib Couwelaar organiseert in samenwerking met Bergstijgers Antwerpen en ter gelegenheid van de maand van de sportclub:Tentoonstelling Natuurvrienden-Bergstijgers van juni tot eind augustus in bib Couwelaar.Te Couwelaarlei 120, 2100 Antwerpen  
Scholen die op zoek zijn naar een leuke, sportieve en leerrijke uitstap kunnen de Ecocyclotocht van Leuven doen.