Alles over onze Natuurvriendenhuizen

Het ‘Hüttwinkeltal’ is het verlengde van het ‘Raurisertal’ en ligt nog net in het Oostenrijkse bondsland Salzburg, vlakbij Tirol en Karinthië. Het natuurvriendenhuis zelf is een tegelijk gezellig en ook voldoende comfortabel huis.
Aan de voet van de Zirkelsteinberg, in het uniek mooie berglandschap nabij het kuuroord Bad Schandau en tegen de grensovergang met Tsjechië ligt op 300m hoogte het Zirkelsteinhaus.
Het Natuurvriendenhuis La Martinière ligt in het hart van la Gatine, op twee kilometer van het bos van Secondigny. Dit huis werd in 1980 aangekocht en maandelijks trekt men hier nog 1 dag uit om  beetje bij beetje het comfort nog te verbeteren waarbij men er op let de rustieke charme van het oorspronkelijke huis te bewaren.
Traunstein is een geliefde excursie- en wandelbestemming, die jaarlijks tot 6000 bezoekers lokt. De top van de Traunstein biedt een fenomenaal uitzicht, dat van het Boheemse woud tot Dachstein en op heldere dagen zelfs tot aan de bergen van het Hohe Tauern massief reikt.
Soms stoot je nog eens op een Natuurvriendenhuis dat je verbeelding tart. Het Ferienzentrum Platlinsee in het Duitse Mecklenburg is er daar  ongetwijfeld één van. Het vakantiecentrum lijkt zo weggelopen uit het vroegere Oost-Duitsland (dat is het in feite ook), ligt aan een prachtig meer en kost je nauwelijks iets om te overnachten.
Het is een echt Normandisch huis , gevestigd even buiten het dorp Val de Saane met uitzicht op een glooiende boomgaard, koeien en bos. De omgeving van Val de Saane is een rustige wandelomgeving. Veules-les-Roses is op 20 km afstand van het huis het dichtstbijzijnde (kiezel)strand.
Het kleine, aantrekkelijke dorpje Kniebis, met 950 inwoners, ligt direct aan de Schwarzwald Hochstrasse en biedt veel mogelijkheden om een actieve vakantie door te brengen. In alle jaargetijden, te midden van frisse, heldere lucht, oneindige bossen en een prachtig landschap.
Op een boogscheut van Disneyland en op een halfuurtje van het bruisende centrum van lichtstad Parijs ligt het Natuurvriendenhuis Les Chaudrons. Ooit gebouwd uit twee treinwagons biedt het kleine huisje in Montévrain het basiscomfort en het nodige groen om te bekomen van een bezoekje aan de Franse hoofdstad!
Naturfreundehaus Bodensee is prachtig gelegen op amper 20 meter van het op drie na grootste meer van midden-Europa. Van hieruit kijk je uit op het kloostereiland Reichenau dat met zijn Benedictijnerklooster en drie Romaanse kerken sinds 2000 deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed.
Het oudste Natuurvriendenhuis van Zwitersland (1913), Gorneren, ligt in het Kiental op 1470 m hoogte. In de winter is het niet bereikbaar met de auto en ben je aangewezen op de trein tot Reichenbach en de postbus tot Kiental Dorf.

Pagina's