Alles over Outdoor

In de basismodule (M1) leer je hoe je een kaart gebruikt en vooral hoe je ze interpreteert.  Je leert omgaan met de legende, de schaal en de hoogtelijnen.  Verder zien we hoe je het kompas als een handig hulpmiddel kan gebruiken. Het eerste gedeelte kan je als een zelfstandig geheel volgen en het richt zich tot iedereen met belangstelling voor oriëntatie.  Je hoeft niet noodzakelijk een bergtrekker te zijn!
Op 24 februari is het terug zo ver, dan gaan we met zn allen ons gevoel voor oriëntatie testen aan de hand van de grootste raadsel. Na twee moordverhalen op te lossen, krijgen jullie dit jaar de taak om onze verstrooide professor te helpen doorheen zijn tocht van ons eigen verleden.
 Na de ervaringen en successen van de CLIMB wintervakanties de afgelopen jaren en de vraag van tal van leden organiseren de Bergstijgers een nationale wintervakantie.We trekken naar het sneeuwzekere Oostenrijkse Lechtall nabij het hooggelegen skigebied Warth-Schröcken en Arlberg met 87 liften en 305 km Pisten, nog maar te zwijgen van de tal van alternatieve skigebiedjes in de streek.
Wie van eindeloos kanoplezier houdt op lekker rustig water moet absoluut naar het Duitse Mecklenburg. Dat gebied strekt zicht grosso modo uit tussen de Oostzee en Berlijn. Je kunt er dagen varen zonder tweemaal dezelfde route te volgen. Bagage in de boot en roeien maar! Het gebied is een aaneenschakeling van meren die verbonden zijn met kleine kanaaltjes.
Wist je dat De Natuurvrienden van Oostenrijk over een eigen Wildwatercentrum beschikken? Daar kun je terecht voor tal van cursussen voor kajak, rafting en zo meer. Het centrum ligt in de Wildalpen, tussen Mariazell en de skiregio Hochkar.