Alles over Outdoor

Een namiddagje kajakken in de Gentse wateren, waarom ook niet? We verdelen eerst de boten en krijgen een korte uitleg over hoe je een kajak bestuurd. Daarna genieten we van een max. 4u durende tocht door Gent. INFO
Met deze minitrekking laten we de kinderen proeven van wat het is om een trektocht te doen. Tent, eten en drank mee in de rugzak en vertrekken maar. Onder een toekijkend oogje zoeken kinderen zelf de weg dmv basis oriëntatietechnieken. Onderweg komen we langs een witloof- en bietenboer die ons zal vertellen en laten zien hoe het leven op een boerderij eraan toegaat. Bij het oogsten van de bieten en het witloof komer er seizoensarbeiders helpen.
Wie van eindeloos kanoplezier houdt op lekker rustig water moet absoluut naar het Duitse Mecklenburg. Dat gebied strekt zicht grosso modo uit tussen de Oostzee en Berlijn. Je kunt er dagen varen zonder tweemaal dezelfde route te volgen. Bagage in de boot en roeien maar! Het gebied is een aaneenschakeling van meren die verbonden zijn met kleine kanaaltjes.
Wist je dat De Natuurvrienden van Oostenrijk over een eigen Wildwatercentrum beschikken? Daar kun je terecht voor tal van cursussen voor kajak, rafting en zo meer. Het centrum ligt in de Wildalpen, tussen Mariazell en de skiregio Hochkar.