Alles over Klimmen

Interesse om te klimmen in de leuke klimzaal van Brugge, maar je weet niet precies hoe je het moet aanpakken?Geen nood want dit najaar leren de Brugse Bergstijgers je al spelender wijze, in 7 lessen, alle knepen, waarna je op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van deze supertoffe sport.
Tijdens deze workshop leer je hoe je veilig indoor kunt klimmen.Je kan vervolgens op donderdag vanaf 19u30 onder begeleiding oefenen met indoor klimmen.Op 23 oktober organiseren we testen met het oog op het behalen van het klimveiligheidsbewijs indoor. KlimVeiligheidsBewijs1
Tijdens deze cursus leer je hoe je veilig indoor kunt klimmen. Na de cursus kun je een examen afleggen waarbij je het Klimveiligheidsbewijs 1 (Veilig Indoor Toprope Klimmen) kunt behalen. Wat komt er allemaal aan bod: toprope klimmen en zekeren, partnercheck, knopenkennis, touwtechniek en materiaalkennis, warming-up/blessurepreventie. Op geregelde tijdstippen organiseren clubs van De Natuurvrienden Bergstijgers examenmomenten om het Klimveiligheidsbewijs 1 te behalen. Hou de websites in de gaten!
Bib Couwelaar organiseert in samenwerking met Bergstijgers Antwerpen en ter gelegenheid van de maand van de sportclub:Tentoonstelling Natuurvrienden-Bergstijgers van juni tot eind augustus in bib Couwelaar.Te Couwelaarlei 120, 2100 Antwerpen  
Bij De Natuurvrienden Bergstijgers kun je terecht voor heel wat cursussen rond bergsport.
Tijdens de cursus ‘Indoor Voorklimmen’ leer je veilig voorklimmen, efficiënt setjes inpikken, veilig zekeren van de voorklimmer, correct opbouwen van een moulinette en veilig afdalen. De cursus omvat 4 indoor klimsessies van ongeveer 3 uur en één cursusdag in de Ardennen.
Eind juni 2013 trokken 8 Vlaamse jongeren, afkomstig uit zowat elke provincie, richting Bolivia met de bedoeling een kale rots naast het arme mijnstadje Llallagua om te toveren tot een lokale klimschool. De documentaire is nu verkrijgbaar.
Ben jij een gepassioneerd bergsporter en wil je graag jouw kennis delen met anderen? Word dan Initiator Bergwandelen of Bergbeklimmen en krijg zo de nodige bagage mee om initianten onder te dompelen in de wereld van de bergsport. 
Klim je al jarenlang hetzelfde niveau en wil je daar graag verandering in brengen? Dan is het tijd om een aantal gewoontes te veranderen. Er zijn twee manieren: ofwel ga je harder trainen, ofwel slimmer! In deze tweedelige reeks leer je ‘slimmer’ klimmen.