Fietsen

De Berk heeft een rechtstreekse aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk. Er vertrekken ook tal van uitgestippelde fietsroutes.

Fiets één van onze Ecocyclotochten: Ecocyclo Kalmthout en Ecocyclo Essen, twee fietslussen langs ecovriendelijke plekjes in de omgeving, verpakt in één handige fietsbrochure. Je fietst langs de alomgekende fietsknooppunten en onderweg krijg je meer informatie over allerlei natuur- en ecovriendelijke initiatieven. De basistochten zijn ongeveer 40 km lang maar je kan altijd een uitbreiding of een inkorting maken.

Wie het arrangement ‘Grenzeloos fietsen en wandelen’ boekt, krijgt een map met het Ecocycloboekje en diverse uitgestippelde fietsroutes.

Ben je geïnteresseerd in  een wandeling doorheen Essen?  In samenwerking met de dorpsgids Maria Gommeren ontwikkelden we een uitgekiende wandeling doorheen Essen. In de gratis wandelgids "Ontdek je plekje Essen" , lees je wat de dorpsgids kan vertellen over de bezienswaardigheden die je tegenkomt op je wandeling. Start en einde in De Berk ( +/- 6 km  wandelen ).

Wil je eens wat verder fietsen? Ook de regio van de Westerschelde en Oosterschelde ligt binnen fietsbereik. En Nederland ligt op een boogscheut !