Alles over Reizen

Op vrijdag kan je een wandeling met dorpsgids Maria Gommeren maken. Thema van de avond is het bijgeloof rond “vrijdag de 13e”. Het brengt ons terug tot de tijden van de Tempeliers en de bokkenrijders. Op een korte, donkere wandeling, temidden de akkers, voel je nog de angst voor deze bijgelovige dag zoals onze voorouders die ervaren hebben.
Dit jaar krijgt onze traditionele zomertrektocht een speciale editie.  We trekken namelijk door het Duitse deel van het Natuurpark Pfälzerwald-Nordvogezen, een mooi middelgebergte tussen Eifel en Zwarte Woud, met veel bos, bergpanorama’s en spectaculaire rotsen.  We passeren ook de Deutsche Weinstrasse.  Wij overnachten in Natuurvriendenhuizen.
Arosa, een charmant dorpje in Les Grisons, ligt beneden in de romantische Schanfigg vallei op ongeveer 1800 meter hoogte. Het berglandschap met grandioze toppen is een perfecte uitvalsbasis om te wandelen. De uitvalsbasis Hotel Altein is voorzien van alle comfort, is goed gelegen en betaalbaar. De wandelweek op basis van halfpension (tweepersoonskamers) en picknick met begeleide wandeltochten kost 970 CHF per persoon (ongeveer 900 euro).
Het was een lang gekoesterde droom van mij: met de auto een reis maken langs de kust van Engeland. Ik zou me vergapen aan de grillige Jurassic Coast, high tea nuttigen op een terrasje in Mousehole en lekker uitwaaien op Gara Rock Beach.
Reis milieubewust, met respect voor de natuur en de lokale bevolking. Overloop onze checklist, zo ben je zeker goed bezig.