Alles over Outdoor

In de basismodule (M1) leer je hoe je een kaart gebruikt en vooral hoe je ze interpreteert.  Je leert omgaan met de legende, de schaal en de hoogtelijnen.  Verder zien we hoe je het kompas als een handig hulpmiddel kan gebruiken. Het eerste gedeelte kan je als een zelfstandig geheel volgen en het richt zich tot iedereen met belangstelling voor oriëntatie.  Je hoeft niet noodzakelijk een bergtrekker te zijn!
Arosa, een charmant dorpje in Les Grisons, ligt beneden in de romantische Schanfigg vallei op ongeveer 1800 meter hoogte. Het berglandschap met grandioze toppen is een perfecte uitvalsbasis om te wandelen. De uitvalsbasis Hotel Altein is voorzien van alle comfort, is goed gelegen en betaalbaar. De wandelweek op basis van halfpension (tweepersoonskamers) en picknick met begeleide wandeltochten kost 970 CHF per persoon (ongeveer 900 euro).
Wie van eindeloos kanoplezier houdt op lekker rustig water moet absoluut naar het Duitse Mecklenburg. Dat gebied strekt zicht grosso modo uit tussen de Oostzee en Berlijn. Je kunt er dagen varen zonder tweemaal dezelfde route te volgen. Bagage in de boot en roeien maar! Het gebied is een aaneenschakeling van meren die verbonden zijn met kleine kanaaltjes.
Wist je dat De Natuurvrienden van Oostenrijk over een eigen Wildwatercentrum beschikken? Daar kun je terecht voor tal van cursussen voor kajak, rafting en zo meer. Het centrum ligt in de Wildalpen, tussen Mariazell en de skiregio Hochkar.